Αναρχικούς «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πίσω από τη βομβιστική επίθεση στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.


Έκρηξη στο Κολωνάκι: Το κίτρινο υγρό στον εκρηκτικό μηχανισμό ανησυχεί την Αντιτρομοκρατική

 
 
Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν την περιοχή γύρω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

 

Αναρχικούς «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πίσω από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου της εκκλησίας.
Εκείνο που προβληματίζει τις αστυνομικές Αρχές είναι το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθέτησαν οι δράστες.
Ο ιερέας του ναού Γεώργιος Τσελαλίδης μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6» δήλωσε πως το κουτί που εντόπισε ο νεωκόρος είχε ένα κίτρινο υγρό και ένα ρολόι.
Ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από δύο μπουκάλια που περιείχαν κίτρινο εύφλεκτο υγρό και χαμηλής ταχύτητας πυρίτιδα, και σε αυτά είχαν περάσει ένα ρολόι και τα καλώδια. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κουτί παπουτσιών και εκτιμούν πως η βόμβα τοποθετήθηκε το διάστημα 06:15-06:30, κάτι που ενδέχεται να επιβεβαιωθεί από τις κάμερες των καταστημάτων στην περιοχή.



(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Οι πυροτεχνουργοί δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα εάν η βόμβα έσκασε λόγω της μετακίνησής της από τον νεωκόρο ή ήταν προγραμματισμένη να εκραγεί στις 07:10.


 
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)


ΠΗΓΗ : Pontosnews